Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Подршка иновацијама у Србији

Конкурс за најбољу технолошку иновацију 2015.  отворен је 2. марта 2015. Такмичење организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у сарадњи са: Факултетом техничких наука из Новог Сада, Привредном комором Србије, Заводом за заштиту интелектуалне својине и Радио телевизијом Србије.  Захваљујући активностима пројекта СМАРТ ИННО, РРА Златибор ће ове године бити укључена у активности око организације такмичења, посебно у сегменту промоције и анимирања потенцијалних учесника на територији Златиборског округа. У  каснијим фазама такмичења, РРА Златибор ће бити укључења у циклус тренинга и консалтинг процеса за учеснике такмичења који буду ушли у ужи круг такмичења.

Рок за регистарцију учесника је  6. април, док је рок за подношење комплетне пријаве 20. април 2015. године, што је новина у односу на претходних 10 такмичења. Ове године тимови се могу пријављивати у оквиру категорије реализоване иновације, а право учешћа у Такмичењу имају искључиво тимови састављени од најмање 3 (три) члана, који могу бити физичка или правна лица. 

Такмичење се одвија тако што се у првој фази, 45-60 дана од објављивања почетка, врши његова медијска промоција и организација јавних трибина, кроз обилазак свих региона широм Србије и Републике Српске.  Након тога се врши прво оцењивање, а потом и вишемесечна обука, до краја новембра, за учеснике у њиховим местима живљења. На крају године одржава се финале уз директан пренос из студија РТС-а за подручје Србије, Републике Српске и путем сателитског програма за наше људе широм света.

Детаљније информације о  условима, начину пријављивања и  календару такмичења, можете пронаћи на сајту http://www.inovacija.org/index.php/cir/2014-06-01-01-19-57/rules.