Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Покрени се, упознај Србију!

У холу Дома синдиката у Београду од 20. до 22. априла 2012. године одржан је Фестивал домаћег туризма Покрени се, упознај Србију. Организатор Фестивала, Удружење Моја Србија,  пројектом Покрени се! жели да скрене пажњу и упозна грађане Србије са туристичким дестинацијама и манифестацијама у нашој земљи које треба посетити.

Како је туристичко тржиште Златиборског округа веома значајано за промоцију и пласман традиционалних типичних производа, Регионална развојна агенција Златибор је учествовала на сајму у оквиру наступа Туристичке агенције Амиго из Ужица.

Током три дана, велики број посетилаца је имао прилику да се детаљније упозна са туристичком понудом нашег краја и сазна више о природним лепотама и смештајним капацитетима, али и гастрономским специјалитетима и традиционалним производима који су незаобилазан део сваког одмора.

Према речима организатора, циљ организовања овакве манифестације је упознавање грађана Србије са домаћим потенцијалима за квалитетан одмор и рекреацију, али и подстицај развоју туризма кроз боље искоришћење постојећих капацитеа и унапређење културно-забавне понуде за домаће и стране госте. Посебно је важно да млади развију љубав према путовању и авантурама унутар своје земље и да буду генерација која ће активно утицати на креирање будуће туристичке стратегије Србије. Овај Фестивал пре свега треба да покаже свим грађанима Србије где и како могу да планирају у квалитетан одмор у својој земљи, уз минималне трошкове и максимум релаксације и уживања.

Фотографије са сајма које ће вам дочарати део атмосфере можете погледати овде