Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Поновно покретање културног туризма у АДРИОН региону

У четвртак, 9. јула 2020. године, ће бити одржана радионица: „Поновно покретање културног туризма у АДРИОН региону“ у оквиру пројекта THEMATIC, која ће се услед пандемије вируса корона, одржати путем видео конференције.

Током радионице биће представљен извештај о утицају пандемије на културни туризам стручњацима и заинтересованим страна у АДРИОН региону. Партнери ће делити своја искуства о драматичном економском паду насталом кризом ЦОВИД и разговараће са експертима и заинтересованим странама о својим идејама и најбољим стратегијама за поновно покретање културног туризма.

Повратак одрживом, међународном и отвореном културном туризму од пресудног је значаја, посебно за мање културне дестинације, које су у јадранско-јонској регији бројне, а партнери на пројекту  су спремни да дају свој допринос.

Пројекат THEMATIC кофинасира Европска унија кроз Програм Interreg ADRION 2014-2020, а партнерски спроводе Регионална развојна агенција Златибор, Универзитет Базиликата, Регионална агенција за територијалну промоцију Базиликате и општина Матера из Италије, Регион Епир – Регионална јединица Теспротиа  и Ентерпрајз из Грчке, Унија привредних комора Албаније, Општина  Преко из Хрватске, Град Ниш и Центар за подршку бизнису, Крањ, Словенија.