Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

ПОРАЛИСТ РЕГИОНАЛНА ОПСЕРВАТОРИЈА

Након обука за администрирање које су похађали представници НВО Мултимедијал, РРА Златибор  и Института „Др Јосиф Панчић“,  дошло се до завршне фазе у процесу израде регионалне wеб опсерваторије лековитог биља. На основу истраживања које су спровели експерти Института, урађена је опсерваторија која на свеобухватан начин пружа информације о локалитетима и распорстрањености мапираних биљних врста на подручју општина Пријепоље и Бијело Поље.

Поред ових података, плаформа нуди и низ других корисних садржаја за унапређење знања о лековитим својствима, мерама и техникама за сакупљање лековитог биља, могућностима за започињање посла у овој области, као и о повезивању природних ресурса са осталим секторима, у првом реду туризмом и гастрономијом.

ПОРАЛИСТ платформа нуди информације о пешачким и бициклистичким стазама, сеоским домаћинствима и другим туристичко-угоститељским објектима у прекограничном подручју и као таква представља значајан ресурс и знамениту базу података која може бити од користи све већем броју туриста који се одлучују за одмор у природи , далеко од гужве урбаних центара.

Пројекат ПОРАЛИСТ кофинасира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (IPA II) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, а партнерски на територији општина Пријепоље и Бијело Поље, спроводе Регионална развојна агенција Златибор, Институт за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ и НВО Мултимедијал Монтенегро.