Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Радионица за организације цивилног друштва и медије

Ценећи значај међусекторске сарадње и улогу цивилног друштва у свим развојним иницијативама које се покрећу у одређеној области, 28. маја у Хотелу Златиборска ноћ на Белој Земљи, организујемо едукативну радионицу под називом „Одржива употреба биоенергије у енергетске сврхе – улога цивилног друштва и медија“.

Пошто верујемо да као регион, који је богат дрвном биомасом и стратешки опредељен ка туризму, пољопривреди и сродним индустријама, треба да се окренемо широј употреби обновљивих извора енергије на одрживим и еколошки прихватљивим основама, радионицу организујемо са циљем разматрања улоге цивилног друштва и медија у овим процесима. Искрено се надамо да ћемо иницирати интерактивну размену искустава и знања, током које ћемо подићи капацитете учесника за активнију улогу у овој области, на добробит целокупне заједнице.

На радионици ће, у својству предавача, говорити експерти ангажовани у оквиру пројекта „Ефикасно коришћење дрвних горива у домаћинствима“, који се спроводи у оквиру DKTI програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“ а у сарадњи са Немачког агенцијом за међународну сарадњу/GIZ: гђа Наташа Милојевић, експерткиња за комуникације и маркетинг, гђа Милица Вукадиновић, шефица Пројекта, гдин Бранко Главоњић, национални експерт за биомасу.