Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Радионице Нови Пазар и Лесковац

Национална агенција за регионални развој  у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Санџака – СЕДА, Регионалном агенцијом за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа, Центром за развој Јабланичког и Пчињског организовали су радионице три радионице и то:

1.    20. маја 2014. године у Новом Пазару –  „Идентификација приоритетних подсекторских ланаца вредности у сектору текстила“

2.    21. маја 2014. године у Рашкој –  „Идентификација приоритетних подсекторских ланаца вредности у сектору лаке индустрије“ и

3.    23. маја 2014. године у Лесковцу –  „Идентификација приоритетних подсекторских ланаца вредности у сектору агробизниса“.

Радионице су имале за циљ презентацију резултата истраживања које је реализовано у оквиру ПСД УСАИД пројекта на територији 12 општина. На радионицама су поред представника агенција учествовали представници фирми из сектора текстила, лаке индустрије и агробизниса који су учествовали у самом истраживању.

У првом делу радионица  консултанти су представили обрађене резултате истраживања на основу одговора добијених у анкетним упитницима односно одређених економских показатеља у сва три сектора. Поред тога укратко је представљен значај познавања и разумевања ланца вредности на нивоу сектора и у самом предузећу.

Након представљања резултата учесници (предузетници) су подељени у две радне групе на принципу типа производње. Циљ група је био да се уради SWOT анализа али и да се укаже на одређене проблеме који владају у самом сектору како би се дале одређене препоруке и саме смернице у оквиру пројекта, односно који вид подршке је потребан за унапређење пословања.

Презентацију можете преузети овде.

Анализу можете преузети овде.

[ngg src=“galleries“ ids=“49″ display=“basic_thumbnail“]