Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Радионице за приватни сектор

Са циљем подизања капацитета приватног сектора за одрживо коришћење биомасе у Региону, у петак 29. маја у Омладинском центру – Канцеларији за младе у Прибоју, организујемо едукативну радионицу за представнике фирми из општина Нова Варош, Прибој и Чајетина. Агенду скупа можете погледати овде.

На овај начин подстичемо развој слободног тржишта биомасе у Златиборској области, јачајући капацитете домаће привреде, како у сегменту понуде, тако и у сегменту тражње. Верујемо да ће представници привредних субјеката узети активно учешће на радионици и искористити прилику да сазнају нешто ново, провере ранија сазнања и посаветују се са колегама из окружења и стручним експертом који је ангажован да пренесе знања која се у стручним круговима генеришу и спроводе извесно време у пракси. Верујемо да се ефикасном употребом биомасе може значајно допринети конкурентности привредних субјеката, на све захтевнијим тржиштима и да је стога овај Регион један од најпогоднијих за то, имајући у виду потенцијал дрвне биомасе којим располаже. Надамо се да ову компаративну предност привреда Региона неће пропустити.

Наредну радионицу на исту тему, за привредне субјекте Ужица, Бајине Баште и Пожеге, организујемо почетком јуна месеца. Експерт ангажован за вођење радионица је гдин Слободан Јеротић.