Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Regionalna razvojna agencija Zlatibor jača inovacione kapacitete kroz partnerstvo sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd​

Regionalna razvojna agencija Zlatibor jača inovacione kapacitete kroz partnerstvo sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd

Regionalna razvojna agencija Zlatibor ponosno najavljuje svoje učešće u programu „Podizanje kapaciteta regionalnih inovacionih startap centara u saradnji sa naučno-tehnološkim parkovima“. Ovaj značajan projekat, iniciran od strane Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, pruža jedinstvenu priliku za unapređenje inovacionog ekosistema na teritoriji Republike Srbije.

U okviru ovog programa, Regionalna razvojna agencija Zlatibor je potpisala ugovor o konzorcijumu sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd.

Cilj programa je osnaživanje kapaciteta regionalnih inovacionih startap centara, pružanje podrške lokalnim startap timovima i kompanijama u razvoju, te komercijalizaciji inovacija. Kroz zajednički rad sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, želimo postići regionalnu integraciju i unapređenje inovacionog ekosistema na lokalnom nivou.

Očekujemo da će ova inicijativa doprineti stvaranju dinamičnog i partnerskog okruženja za razvoj inovacija, stvaranje novih poslovnih prilika i jačanje konkurentske prednosti regiona. Regionalna razvojna agencija Zlatibor ostaje posvećena podršci inovativnim projektima i prepoznavanju potencijala koji će unaprediti našu lokalnu zajednicu.