Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

РРА Златибор и НБР као пример добре прекограничне сарадње

Заједнички технички секретаријат Програма прекограничне сарадње Србија-Босна И Херцеговина је у склопу активности на припреми 3. Позива за прекограничну сарадњу, организовао 2 радионице за потенцијалне апликанте – 16.1. у Модричи и 17.1.2013. у Фојници. Циљ организације ових скупова је упознавање са циљевима Програма и новинама које се очекују у последњем) позиву.

У оквиру програма радинице, поред излагања у вези са припремом предлога пројеката и буџета у складу са ЕУ процедурама, потенцијални апликанти су имали прилике да се упознају и са успешно реализованим пројектима из претходних позива.

Кроз излагање Енвера Сарвана, менаџера пројекта Развој типичних производа у североисточној Босни и Златиборском округу у Србији, учесницима су представљене остварени резултати. Посебан акценат стаљен је на партнерство између организација које су спровеле Пројекат, јер функционално партнерство представља основу за успешну реализацију пројектних активности.

Сусрет у Фојници, представници РРА Златибор и Независног бироа за развој, искористили су за усаглашавање планова и активности у вези са организацијом завшне конференције која ће с еодржати на 12. Фебруара 2013. године на Златибору у хотелу Палисад.