Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Састанак пројектног тима у Тузли

У оквиру пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“, 23. фебруара 2013. одржан је први заједнички састанак Пројектног тима, чији су домаћини били партнери из ЈКП Комуналац, Тузла. Састанку су присуствовали представници свих партнерских организација укључених у пројекту, са циљем да се размотре различити аспекти пројектних активности, укључујући техничке, едукативне, финансијске и административне аспекте.

Представници водећих партнера, ЈКП Дубоко и ЈКП Комуналац, усагласили су се у вези свих техничких детаља пројекта, превасходно везаних за опрему која се овим путем набавља. Тако је договорено да се, у директној комуникацији са школама, утврди детаљна спецификација канти потребних за примарно разврставање отпада, како би се што пре приступило њиховој набавци.
Представници партнерских организација, Удружењe наставника Опстанак, Центра за екологију и енергију и Регионална развојна агенција Златибор усагласили су концепт израде Плана промоције примарне селекције отпада у школама и основне аспекте едукативно-образовних садржаја који ће се пружити ученицима 28 основних и средњих школа у два града.

Целодневно дружење завршено је туристичким обиласком центра Тузле и заједничким ручком пројектних партнера. На овај начин су успостављене још чвршће везе између партнерских организација на овом пројекту, што ће додатно допринети његовој квалитетнијој реализацији. Наредно окупљање заједничког Пројектног тима планирано је за крај марта, када је предвиђено и одржавање почетне конференције пројекта.