Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Трећи састанак Тима за имплементацију

Након конференције на којој је представљена заједничка публикација, чланови Тима за имплементацију пројекта Развој типичних производа у СИ Босни и Златиборском округу у Србији одржали су трећи састанак по реду, на коме су разговарали о до сада реализованим активностима и плановима за наредни период.

На састанку је урађена анализа реализације  2. Оперативног плана  за период новембар 2011-фебруар 2012 и усвојен 3. Оперативни план за период фебрур – август 2012. године. Договорени су детаљи у вези са промоцијом заједничке публикације и упознавањем шире јавности са резултатима истраживања и анлиза које су спроведене у оба прекогранична подручја.

Када је реч о активностима планираним за наредни период, следи организација тренинга за подизање капацитета произвођача и институција за подршку развоју типичних производа. Такође, са истим циљем биће организовано и студијско путовање у Херцеговину на коме ће актерима из оба подручја италијанска организација Oxfam представити резултате пројекта Окуси Херцеговину.

Паралалено са овим активностима, биће припремљен и заједнички водич за производњу 6 најперспективнијих типичних производа из оба подручја, који ће садржавати детаљну спецификацију технолошког поступка и служити као приручник свима који почињу или планирају да се баве производњом ових производа.