Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Тузлански наставници у посети колегама у Ужицу

Претходног викенда Ужице су посетили наставници из Тузле, водитељи еколошких секција за ђаке основних и средњих школа укључених у пројекат примарне селекције. Посета је резултат иницијативе самих просветних радника који су пожелели да се упознају са колегама из Ужица, пре него што заједно оду на Тару, где је планиран еколошки камп за ученике основних школа, крајем августа ове године.

Целодневна посета је започела краћим обиласком града, након чега се делегација преселила на локацију ЈКП Дубоко где је присутнима презентован рад овог регионалног система уз обилазак управне зграде и Центра за селекцију. По завршеној посети регионалном систему за управљање отпадом, наставници из два града су се преселили на локацију Етно-села „Терзића Авлија“ где су у радној атмосфери реализовали заједнички састанак са циљем постизања финалног договора у вези организације еко-квиза за основце и размене искустава у досадашњем току трајања пројекта.

Након угодно проведеног времена у традиционалном амбијенту сеоског домаћинства ових крајева, гости из Тузле су кренули назад, посетивши успут и споменички комплекс Кадињача. Дружење пројектних партнера послужило је успостављању чвршћих веза између Ужица и Тузле – градова који су и у ранијем периоду радо сарађивали кроз пројекте прекограничне сарадње, али и међусобном упознавању запослених у школама и њиховој будућој сарадњи на другим пројектима.