Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Удружени ка одрживој употреби биомасе и биогаса у Србији

Другим састанком партнерских организација, које сарађују у оквиру ГИЗ ДКТИ програма, настављен је рад на дефинисању модела њиховог заједничког деловања, у теми биомасе и биогаса. Представници 6 организација, уз техничку подршку ГИЗ ДКТИ пројекта „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“, окупили су се у просторијама Сталне конференције градова и општина, 03. октобра, како би размотрили и заједнички издефинисали наредне кораке у процесу тражења функционалног модела заједничког деловања у будућности.

Иницијатива је настала у жељи за заступањем и заговарањем заједничких циљева, који су усмерени ка одрживој употреби биоенергије у Србији, уз истовремено подизање интерних капацитета партнерских организација, са посебним освртом на дељење информација, искустава и примера добре праксе, уз неопходну промоцију и афирмацију теме.

У наредном периоду, партнери ће пажњу посветити дефинисању плана рада за следећу годину, како би своје напоре стратешки усмерили у правцу испуњења зацртаних циљева, уз уважавање сопствених капацитета и тржишних околности. 

Иницијативу заједничког деловања покренули су представници: Сталне конференције градова и општина, Института за нуклеарне науке Винча, Пословног удружења Топлане Србије, Националне асоцијације за биомасу-Сербио, Удружења Биогас Србија, Регионалне радне групе за биомасу и енергетску ефикасност Златиборске области и Регионалне развојне агенције Златибор. Техничку подршку процесу обезбеђује ГИЗ ДКТИ програм, преко Ambero/VPC конзорцијума.