Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Ужички средњошколци на едукативном излету

У суботу, 19. септембра 2015. организована је посета производном погону фирме Горштак у Бранешком Пољу, општина Чајетина. Уз разумевање и пристанак донатора, пројектни тим је осмислио и реализовао ову додатну активност за ученике из 2 ужичке средње школе, на локацију најближе фабрике овог карактера у Региону. Иначе, ова фирма се бави производњом резане грађе, намештаја од пуног дрвета и пелета за грејање, те је отуда пружена прилика ученицима Економске и Техничке школе, који су похађали предавања у оквиру нашег пројекта на тему одрживе употребе биомасе, да се лично и из прве руке упознају са технолошким процесима којима се биомаса прерађује у различите производе и сортименте.

Професорке Јелисијевић (Техничка школа) и Ристовић (Економска школа) повеле су својих 26 ученика са намером да им омогуће прилику да теоријски стечена знања практично утврде на терену. Подршку у реализацији активности имале су од шумарског инжињера Ђорђа Марића који је посету припремио и заједно са инжињером Драганом Станковићем, који је запослен у Горштаку, провео госте кроз све фазе прераде дрвета у овој фабрици. Информације које су се могле чути том приликом биле су више него значајне за бољи ниво разумевања проблематике и генерално материје којом се овај пројекат бави, а коју су ученици у пролећном делу године слушали и учили на предавањима којима су присуствовали у својим школама.

Едукација ученика се наставља реализацијом квиза знања који ће бити уприличен у две школе почетком октобра. Овом посетом ученици су добили додатну могућност да утврде градиво и што боље дочекају тест знања. Два ученика са највишим нивоом показаног знања добиће дипломе и књиге, као награду за уложени труд током трајања пројектних активности у школама.

[ngg src=“galleries“ ids=“51″ display=“basic_thumbnail“]