Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Машине за шивење допремљене у Ужице

У складу са планом Пројекта и након спроведеног процеса јавне набавке, данас је у Удружење Женски центар Ужице, испоручено 5 машина, од чега су три за шивење, а две за штепање. Ова опрема је предвиђена за израду различитих производа од употребљеног текстила, након што се на њој обуче за рад кандидаткиње које тренутно пролазе једномесечну обуку за те врсте делатности.

Реч је о новој опреми на којој ће бити могуће обављати све стандардне операције када је реч о шивењу и штепању, док се још чека испорука три специјализоване индустријске машине за прање, сушење и пеглање текстила. На овај начин ће се комплетирати сви инфраструктурни предуслови за рад Рециклажног центра, чији се пун оперативни рад очекује почетком наредне године.

Опремање Рециклажног центра је саставни део пројекта прекограничне сарадње „Рециклажом текстила до одрживих решења“ у чијој реализацији учествује и РРА Златибор. Пројекат се реализује у оквиру Програма Србија – Црна Гора и финансијски је подржан од стране Европске уније.

[ngg src=“galleries“ ids=“94″ display=“basic_thumbnail“]