Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Завршено опремање Рециклажног центра у Ужицу

Крајем 2014. године завршено је са целокупним опремањем простора Рециклажног центра, које је подразумевало набавку намештаја и опреме и његово спољашње обележавање. На овај начин су створени сви технички предуслови да овај простор постане производни погон у коме ће се израђивати различити производи од рециклираног текстила.

Тренутно се ради на полагању завршних испита, после спроведене једномесечне обуке за 20 жена, након чега ће њих 10 наставити са израдом прототипова и показних експоната. Програм кућне галантерије (простирке, јастучићи, прекривачи…), као и програм промотивних материјала (торбе, футроле, кесе за пиће, цегери…), само су део широке палете производа који ће се израђивати у Рециклажном центру и нудити на тржишту.

Опремање Рециклажног центра је саставни део пројекта прекограничне сарадње „Рециклажом текстила до одрживих решења“ у чијој реализацији учествује и РРА Златибор. Пројекат се реализује у оквиру Програма Србија – Црна Гора и финансијски је подржан од стране Европске уније.

[ngg src=“galleries“ ids=“87″ display=“basic_thumbnail“]