Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Завршна конференција Пројекта

У прелепом амбијенту Никшићког позоришта одржана је Завршна конференција пројекта „Рециклажом текстила до одрживих решења“, који партнерски реализују удружења „Женски центар Ужице“ и „СОС телефон за жене и дјецу жртве насиља Никшић“, Национална служба за запошљавање – Филијала Ужице, Завод за запошљавање Црне Горе – РЈ Никшић и Регионална развојна агенција Златибор из Ужица.

На конференцији  су представљени досадашњи резултати пројекта, који се формално завршава 10.07.2015. У уводном делу, присутнима су се обратили: представница Делегације Европске уније у Црној Гори, г-ђа Јадранка Милић, представница Министарства за људска и мањинска права – Одељење за послове родне равноправност, г-ђа Биљана Пејовић, представник Заједничког техничког секретаријата Програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора, г-дин Горан Пребирачевић, потпредседник Општине Никшић, г-дин Милорад Гуто Јовановић, директорка Завода за запошљавање Црне Горе, ПЈ Никшић, г-ђа Рајка Радоњић и председница УО Женског центра Ужице, г-ђа Радмила Гујаничић.

У тематском делу Конференције, резултате пројекта су презентовали: за Црну Гору г-ђа Наташа Међедовић, извршна координаторка СОС телефона Никшић, за Србију г-дин Милош Радојевић, пројект менаџер, РРА Златибор. Сви говорници су се сложили у оцени да је Пројекат изазвао велико интересовање у локалним заједницама, као и да представља одличан пример повезаности социјалних, економских и еколошких тема, у промоцији зелене економије и концепта одрживог развоја.

Поред Конференције организована је и заједничка изложба производа од рециклираног текстила на тргу Слободе у Никшићу, која је изазвала велико интересовање Никшићана/ки. Циљ изложбе је била промоција производа од рециклираног текстила, који су настали у радионицама у Никшићу и Ужицу. У оквиру изложбе организовани су и Интерактивни кутак за децу, демонстрација вештина ручног рада, као и ревија модела од рециклираног текстила за псе.

[ngg src=“galleries“ ids=“77″ display=“basic_thumbnail“]