Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Званично отварање Центра за рециклажу

Након вишемесечних припрема, у петак 06. марта, званично отварамо Центар за рециклажу текстила, као плод вишегодишњих напора које Удружење Женски центар Ужице предузима у циљу економског оснаживања жена, а као директан резултат нашег прекограничног пројекта.

Отварање Рециклажног центра је промоција женског стваралаштва, креативности, запошљавања, бриге о заједници,  природи, сарадњи. Ову прилику  користимо и да обележимо Дан жена,  8. март,  као симбол борбе за права жена,  којој су текстилне раднице дале изузетан допринос.

Сам догађај се организује у сарадњи са тимом РРА Златибор који реализује пројекат Интелигентна мрежа и одрживи иновативни кластер – SMARTINNO, такође подржан од стране Европске уније, кроз Јадрански програм прекограничне сарадње. Спајајући два Европска пројекта ову свечаност користимо да кроз такмичење талентованих ученика Уметничке школе из Ужица креирамо идејна решења сувенира од рециклираног текстила која ће на иновативан начин промовисати туристичке потенцијале  регије Западна Србија.

Агенду скупа и позивно писмо можете погледати овде – >

pozivno_pisma_i_agenda_podstranica