Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Информисање грађана у Новој Вароши

Током обиласка општина Златиборске области, у циљу подизања нивоа свести грађана о потреби за ефикаснијом употребом огревног дрвета, у уторак, 06. октобра пројектни тим је, заједно са ангажованим експертом, посетио Нову Варош.

Информативно предавање „Ефикасним коришћењем огревног дрвета штедимо енергију, природу, време и новац“ у Хотелу „Златарски златник“ на Златару организовано је за нововарошане који су похађали обуку из предузетништва, у оквиру активности Регионалне развојне агенције Златибор. Била је то добра прилика да се људима који поседују предузетнички дух и који се припремају за реализацију својих бизнис идеја представи и овај сегмент пословања, који може обезбедити значајне уштеде у енергентима. Када се томе дода чињеница да се и у својим домовима углавном греју на дрва, онда је јасно да је ово предавање било више него корисно.

У интервалу од 13:00 – 14:00 на платоу испред Дома културе, пројектни тим је поделио своја знања и информације са становницима ове златарске вароши. Конкретни савети и препоруке када је реч о ефикаснијем коришћењу огревног дрвета били су довољан мотив за десетине нововарошана да са нама поразговарају, размене сопствена искуства, али и да науче нешто ново. Након уличне акције, локални радио „Златар“ је угостио менаџера пројекта и ангажованог консултанта у полусатној емисији која ће се емитовати наредних дана на територији ове општине.

Посета Новој Вароши је била последња у низу планираних информативних акција намењених грађанству за ову годину. О наредним акцијама сличног типа извештаваћемо на овој интернет подстраници.

Радио емисију „Радио Златар“ можете послушати овде.

[ngg src=“galleries“ ids=“48″ display=“basic_thumbnail“]