Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

ОДРЖАН САСТАНАК ПРОЈЕКТНОГ ТИМА

Дана 30. септембра 2019. године у просторијама Регионалне развојне агенције Златибор, одржан је састанак са представницима Института за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ који наступа као партнер у спровођењу прекограничног пројекта – ПОРАЛИСТ.

Састанак је представљао прилику да се изнесу ставови, мишљења и резултати седмодневног научно-истраживачког рада спроведеног на брдско-планинским подручјима општина Бијело Поље и Пријепоље, као и да се прецизирају датуми предстојећих пројектних активности на обе прекограничне територије.

Прву половину месеца октобра чланови пројектног тима ће искористити за наредну фазу спровођења активности и за пројектом предвиђене едукације локалног становништва са циљем успостављања одрживог модела сакупљања, складиштења расадничке производње и употребе лековитог биља. Едукативни програм ће поред теоријског рада, бити усмерен и на практичне сегменте, чиме ће се учесницима пружити шанса да унапреде своје капацитете и одрживим механизмима експлоатације, лековиту биљну инфраструктуру употребе као ресурс за унапређење социо-економског статуса и да кроз повећање прихода, запослености допринесу стварању могућности за даљи развој локалних прекограничних заједница на чијој територији се пројектне активности спроводе.