Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

ПОДРШКА И ИЗВОРИ ФИНАНСИРАЊА ИНОВАЦИЈА У ПРИВРЕДИ

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Привредна комора Србије и Регионална развојна агенција Златибор у четвртак 28. маја 2015. године, у просторијама Привредне коморе Србије, са почетком у 10:00 часова, Ресавска бр. 15 (велика сала у приземљу ) организују конференцију под називом „Подршка и извори финансирања иновација у привреди, оснивање нових и јачање капацитета постојећих предузећа у Србији“.

Конференције има за циљ да јавност упозна са информацијама о наменским финансијским средствима  за финансирање привреде која су доступна кроз: програме државне помоћи, приватне и јавне фондове, развојне програме из иностранства.  Један од кључних проблема привредника у Србији за спровођење развојних  и инвестиционих пројеката, увођење нових технологија и иновација у пословање, представља отежан приступ изворима финасирања.

Приступ финансијским изворима, један је од најчешће помињаних проблема који привредници наводе као разлог због чега са потешкоћама остварују развојне планове, инвестиционе пројекте, касне са увођењем нових технологија, или нису у могућности да развију и примене своја иновативна решења. Доступност финансијама битан је фактор и за оне који желе да започну свој посао. Када се говори о финансијама најпре се помисли на банке, кредите, тешке клаузуле и високе камате. Наменски и алтернативни извори финансирања привреде нису довољно познати.

Иначе конференција се одржава у склопу пројекта СмартИно, који је посвећен изградњи платформе за успостављање пословне сарадње између привредних субјеката и финансијера на простору јадранско-јонског региона. ПКС има статус једног од 18 партнера у овом пројекту.  Позив и програм можете преузети овде –poziv_i_program_konferencije_pks