Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

6. Састанак међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета

Шести заједнички састанак међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта одржаће се у среду, 02. септембра 2020. године са почетком у 10 часова. Због још увек важећих мера на територији обе прекограничне државе изазваних епидемијом вируса ЦОВИД 19 састанак ће бити одржан онлине путем ЗООМ платформе.

Захваљујући досадашњим састанцима радних група, одржаних и на територији општине Пријепоље и територији општине Бијело Поље, и у највећој мери захваљујући релевантним представницима сектора лековитог биља као члановима међуопштинске радне групе, ПОРАЛИСТ пројекат је резултирао значајним планским документом који има за циљ даље унапређење и очување биодиверзитета и лековитог биља. Презентација документа разрђеног у форми Акционог плана за заштиту и очување биодиверзитета општина Пријепоље и Бијело Поље биће предмет шестог састанка међуопштинске радне групе. Учесници састанка ће имати прилику да кроз активно учешће, предлоге и сугестије додатно унапреде предложену верзију Акционог плана како би се на самом крају реализације пројекта дошло до квалитетног документа који представља важан корак напред за одрживо коришћење биодиверзитета и његово очување у што бољем облику за будуће генерације на територији обе суседне прекограничне општине.

Пројекат ПОРАЛИСТ кофинасира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (ИПА ИИ) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, а партнерски на територији општина Пријепоље и Бијело Поље спроводе Регионална развојна агенција Златибор, Институт за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ и НВО Мултимедијал Монтенегро.