Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Еколошки квизови у ужичким основним школама

4. јуна У Основној школи „Слободан Секулић“ одржан је први у низу еколошких квизова о рециклажи и примарној селекцији отпада, предвиђених за ученике 7 основних школа у Ужицу, који похађају еколошке секције. Тога дана се такмичило 12 ученика у 6 парова, кроз квиз који је осмишљен у виду презентације, тако да су ученици могли да чују питања од водитеља квиза и да их истовремено прочитају на платну. На овакав начин је значајно смањена количина штампаног материјала, док су такмичари своје одговоре записивали на папиру и то сви истовремено, због регуларности такмичења.

Ученици су били веома мотивисани  и лепо расположени све време трајања квиза, о чему сведоче и називи група/парова у којима су се такмичили: Еко-клуб, ЈКП Биоктош, Алуминијумске лименке, Лимун, Слобода УЕ, YУБ. Најбољи резултат су остварили ученици 7. разреда – Душан Божић и Милица Обрадовић, такмичећи се под називом Еко-клуб.

Након такмичења у овој школи, одржани су и квизови у преосталих 6 основних школа у Ужицу, чији ће победници узети учешће на Еко-кампу на Тари од 21 до 25. августа, заједно са својим наставницима – водитељима еколошких секција. Њихова имена су:

ОШ „Душан Јерковић“ Ужице: Тамара Мојсиловић и Александра Николић
ОШ „Алекса Дејовић“ Севојно: Бојана Трнавац и Јована Трнавац
ОШ „Нада Матић“ Ужице: Душан Димитријевић и Александра Анђелић
ОШ „Стари Град“ Ужице: Мисаиловић Марта и Остојић Јана
ОШ „Слободан Секулић“ Крчагово: Душан Божић и Милица Обрадовић
ОШ „М.Миловановић Луне“ Каран: Тијана Чанчаревић и Александра Марковић
Прва Основна Школа Краља Петра II: Кремић Бојана и Бошковић Сара

Прилог ТВ 5 из ОШ „Слободан Секулић“ 

[ngg src=“galleries“ ids=“133″ display=“basic_thumbnail“]