Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Фирме из Србије и БиХ на Сајму подуговарача у Паризу

Сајам МИДЕСТ 2014, најзначајнији светски догађај за подуговарање у индустрији, одржан је  од 4. до 7. новембра 2014. у Паризу, Француска.

Захваљујући пројекту прекограничне сарадње „Повећање конкурентности МСП и унапређење прекограничне сарадње у металској индустрији – ЕУМЕТАЛ 2“ који финансира Европска унија, фирме из Србије су се и ове године представиле  на престижном Сајму подуговарача у Паризу – МИДЕСТ 2014. Пројектом је обезбеђено да се на заједничком штанду представи десет фирми из металопрерађивачког сектора и то из Србије ИНМОЛД, ПАН КОМЕРЦ, ПЕРФОМ, ЕЛЕКТРОТЕРМИЈА  и ЦОРУН и из Босне и Херцеговине ЏЕНЕМИ, Е&С МЕТАЛИ, ХДИ, СТРОЈАЛ и МЕТАЛОС.

Ове године под својим кровом овај сајам је угостио  излагаче из 70-ак земаља. Ово је највећи сајам за подуговараче у индистрији и сваке године нуди нова решења у следећим секторима: обрада метала, обрада пластике, гуме и композитних материјала, индистријјске услуге,обрада дрвета и текстила, индустријско одржавање.
Заједнички штанд пројекта ЕУ МЕТАЛ 2 посетио је и амбасадор   БиХ у Француској, господин Иван Орлић,  који се упознао са представницима наших компанија, њиховим радом и производима.  Све ово је била изузетна  прилика да се креирају пословне мреже, ојачају извозне способности и да се  омогући  пласман домаћих производа на ино тржишта. Амбасадор Орлић је посебно нагласио да ће се Амбасада БиХ активно укључити у проналажењу партнера за излазак фирми на тржиште Француске и на тај начин допринети јачању економске сарадње.

[ngg src=“galleries“ ids=“103″ display=“basic_thumbnail“]