Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Обуке за раднике металског сектора у Западној Србији

Образована и квалификована радна снага представља кључни фактор за раст и повећање продуктивности у металској индустрији. Већина фирми има тенденцију преласка на средње и високе технологије производње, што са друге странe захтева значајна улагања у људске ресурсе. У последњих 5 година, број радника у металској индустрији значајно је смањен, а анализа тржишта рада показује да недостају занимања  која би задовољила потребе фирми металске индустрије – оператери на CNC машинама, CAD/CAM програмери, заваривачи, бравари, металостругари и металобрусачи.

Пројекат ЕУ МЕТАЛ 2 је обезбедио да се 50 радника из фирми које учествују у реализацији пројектних активности  – Алпром, Флукс, Корун, Инмолд, Терморад, Турбо сервис, Потенс перфорација, Електротермија,  прође обуку и утврди и унапреди савоја знања и вештине.

Техничка школа у Пожеги је пружила пуну подршку у реализацији ове пројектне активности,  допринела изградњи капацитета кроз одржане тренинге у складу са анализом потреба, а квалификовани  тренери су били  ангажовани за обучавање радника. 

Свечана додела сертификата радницима који су успешно завршили обуку биће уприличена на завршној конференцији Пројекта.

[ngg src=“galleries“ ids=“104″ display=“basic_thumbnail“]