Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Иновација Рециклажа текстила представљена на међународном такмичењу у Будимпешти

На транснационалном такмичењу иноватора (South East Europe Innovation Competition), одржаном у Будимпешти, у оквиру PROFIS пројекта, представници Удружења Женски центар Ужице, презентовали су своју идеју рециклаже текстила међународном аудиторијуму и интернационалном жирију. Учешће на овом скупу Удружење је изборило на националном такмичењу одржаном крајем октобра у Ужицу, заједно са још две иновације из Србије.

Наш тим је оставио сјајан утисак током 5-минутне презентације и исто толико времена за додатна питања, али то ипак није било довољно за жири да га оцени са највишом оценом. Разлога је вероватно више, али доминира општи утисак да је апсолутни тренд у Европи развој и примена иновација у сфери информационих технологија и сродним делатностима, те су сходно томе и прва три места заузеле управо иновације у тој области.

Без обзира на коначан поредак, чланови Удружења су имали прилику да стекну драгоцено искуство у јавном наступу пред стручном јавношћу и потенцијалним инвеститорима и да доста новог науче када је реч о представљању своје пословне идеје и тражењу нових извора финансирања за остварење њене одрживости.

[ngg src=“galleries“ ids=“92″ display=“basic_thumbnail“]