Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Тренинг Сарајево

У оквиру пројекта Повећање конкурентости малих и средњих предузећа и јачање прекограничних веза у металској индустрији – ЕУМЕТАЛ2, у Сарајеву 26. и 27. децембра 2013. године је  организована  дводневна обука менаџера и запослених из фирми металског сектора у прекограничном подручју.

Циљ семинара био је јачање људских капацитета малих и средњих предузећа, њихових организационих и преговарачких вештина, као и упознавање са основним принципима управљања, руковођења и правилима модерног менаџмента. У складу са  препорукама  анализе потреба за тренинзима која је претходила самој организацији тренинга, на самом тренингу су  обрађене следеће теме:

1.    Организација, вођење и интерна комуникација –  захтеви, проблеми и практична искуства модерног менаџмента
2.    Приступ продаји, проширење тржишта, преговарање- повећање конкурентности и стратегије развоја продајно орјентисане организације

На тренингу је присуствовало 28 запослених из  10 фирми из БиХ и 10 фирми из Србије, које учествују у пројекту. Кроз интерактиван рад са тренерима менаџери и запослени из МСП су веома лако усвајали знања, учествовали и разговарали о својој организацији пословања, о управљању и  руковођењу у сопственим фирмама.  Тема су били и  модерни менаџмент,  стратегије приступа тржишту,  интерна комуникација унутар предузећа. Фокус је стављени и на  основне елементе приступа продаји производа/услуга и нарочито на  вештине  преговарања. На крају, уз помоћ тренера учесници су по групама  направили  акциони план за наредна три месеца за фирме из којих долазе.

Позив и програм тренинга можете погледати овде –poziv_i_program_treninga_eumetal2

Новинске чланке можете погледати овде.

Интернет чланак можете погледати овде.

[ngg src=“galleries“ ids=“106″ display=“basic_thumbnail“]